Kookplaten
De meeste kookplaten zijn
opbouwkookplaten. Daarvoor moeten wij wel een uitsparing zagen maar voor
de rest hoeven er geen bewerkingen gedaan te worden.
Naast de opbouwkookplaten bestaan er
nog twee soorten kookplaten:
-
Vlakinbouwkookplaten, dit zijn speciale kookplaten die vlak in het
werkblad gemonteerd worden.
-
Pitt en
I-Cooking kookplaten, hiervan zijn alleen de branders zichtbaar, de
kookplaat zelf hangt onder het werkblad en de branders steken hier
doorheen.
Vlakinbouw kookplaten: |
Pitt
Cooking |
|
Foto © Pitt Cooking |
Gewone kookplaten zijn voor
vlakinbouw ongeschikt!
Een paar zaken over
vlakinbouwkookplaten:
-
De uitsparing
hiervoor is beduidend duurder dan een standaard kookplaat.
-
Afhankelijk
van het merk kookplaat is er rondom de kookplaat een kitnaad van
twee tot drie mm vereist.
-
De service
van dergelijke kookplaten gebeurt via de onderzijde, daarom moet de
gehele onderkant van de kookplaat bereikbaar zijn. De kookplaat mag
dus niet op een naad tussen de kasten of in een kast smaller dan de
kookplaat geplaatst worden.
Een paar zaken over
Pitt / I-Cooking kookplaten:
-
De uitsparing
hiervoor zijn de gaten voor branders en bediening en staan per set
in de prijslijst.
-
Aangezien
vetspetters etc direct op het werkblad terechtkomen is het zaak om
een werkbladmateriaal te kiezen dat makkelijk schoon te houden is (b.v.
geen gezoet graniet)
-
De service
van dergelijke kookplaten gebeurt via de onderzijde, daarom moet de
gehele onderkant van de kookplaat bereikbaar zijn. De kookplaat mag
dus niet op een naad tussen de kasten of in een kast smaller dan de
kookplaat geplaatst worden.
|